# 12 // Försening

Först kom Julius Caesar, sedan följde Mahatma Gandhi, Adolf Hitler, George Bush och Sverker Olofsson, alla var de stora ledare på vår klotformade planet. Idag är det inte bara dessa auktoritärer som håller sina beniga fingrar kring våra knotiga kroppar, en cirkulär företeelse har nästlat sig in som en trojansk häst i våra viktigaste nervceller och håller oss ständigt fjättrade. Det är klockan jag talar om. Tiden har blivit prio ett, och det betyder att följden av att inte vara i tid får katastrofala följder.

Tänk dig att du är 45 år och har ett fancy jobb med en engelsk titel som ingen förstår innebörden av på ett konsultföretag som ingen vet vad det gör, men bra betalt är det iallafall. Du vaknar upp kl 6.30, precis på utsatt tid, men kommer försent till bussen. Inget att gräma sig över tänker du, utan vetskap om att en skivbolagsproducent, som hittat ett gammalt youtube-klipp med dig sjungandes i duschen och letat frenetiskt efter dig utan resultat, fanns på bussen. Hade du kommit i tid så hade du kommit hem med ett skivkontrakt och en framtida raketkarriär inom musikbranschen. Nåväl, du tar en senare buss och kommer således försent till jobbet. I entrén väntar chefen som känslokallt förklarar att passar det sig inte att komma i tid så behöver du inte komma alls. För att trösta dig själv bestämmer du dig för att bränna sista månadslönen på konsertbiljetter, men förhoppningarna slås våldsamt sönder när Ticnet förkunnar att biljetterna minsann tog slut för en timme sedan. Du driver planlöst runt i stan tills du återvänder hem, lite senare än vanligt. På dörrmattan möts du av brev från kronofogden, räkningarna är betalda för sent, och av en rasande partner som påstår att den sena hemkomsten beror på otrohet. Klockan är 21.32 och du har missat det där TV-programmet du längtat efter, affären nere på hörnet är stängd, det är försent att handla, du kan inte skaffa barn längre, det är försent, och hela din ekonomi är nära en kollaps eftersom förseningsavgifterna på biblioteket blivit budgetens största post...

Att göra istället:

Köp dig en liten hydda på en ö, Där du kan leva eremitliv utan den runda diktatorn som vakar över dig. På ön kan du tillbringa dina dagar med att samla ihop skräp som flutit i land, hoppa runt bland sanddynerna i bara mässingen och bygga dig en flotte av några stockar.


  


Kommentarer
Postat av: Stalker

Jag bor gärna i en eremithydda om jag får en snygg man med mig, frivillig? Någon?

2010-02-23 @ 00:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0