# 7 // Juice efter tandborstning

Tandkräm och tandborsten skall rengöra våra gaddar, två gånger per dag och två minuter per tillfälle. Det har vi alla lärt oss utav tandsköterskan som tjänstgjorde med att borsta jättekäften med det laxrosa tandköttet. Tandborsten kan likaledes nyttjas till annan rengöring av små ytor, eller oproportionellt stora som i tillspetsade dramakomedier. Men sådant beteende vet skribenten inget om.

 

Att borsta tänderna kan ibland vara ett joxigt bestyr, i synnerhet när man är så utarbetad att man mår illa. Därför kan man välja att borsta tänderna tidigt, för att sedan studsa rakt ned i bomullsbadet.

Rackarns, jag blev visst svulten. På juice!

Efter en klunk kommer den där jolmiga tandkrämssmaken att blandas med sötman från fruktköttet. Det kväljer och pinar i svalget så kroppen bara vill stöta ifrån sig själv. Rent utsagt är tandkräm och juice en fruktansvärd kombo. Varför?

 

De flesta tandkrämer innehåller något som heter sodium lauryl sulfat (SLS). Detta ämne får socker att smaka mindre sött och syran i juicen att smaka bittert. Så har man alltså massa tandkräm i munnen så kommer inte söta saker att smaka vidare bra.

Även fast man erfarit detta mödosamma förfarande i miljontals repriser, står man ändå där några kvällingar senare, med osöt juice i munnen och förbannar SLS.

 

Att göra istället:

 

Förslagsvis kan du försöka bälga i dig din kvällsjuice före du borstar tänderna. Envisas du ändå med att vilja dricka juice sist på dagen kan du välja ett sockerfritt alternativ, eller varför inte, var först med att införa Tandkrämsdieten. Jag lovar dig att du kommer få viss uppmärksamhet när du klargör för omvärlden hur ”tandborstning flera gånger om dagen förändrat ditt liv.”

 

/ Anneli Svensson

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Ricknell

Ni har förändrat mitt liv.



Nu väntar jag bara på eran förklaring på hur man ska gå tillväga när ens skosnören är blöta, men måste knytas.

2010-02-16 @ 19:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0