# 5 // Sömnad

Detta råd är tillägnat er som inte kan sy och budskapet är; kan du inte sy, sy inte. Det må se väldigt tilltalande ut när flinka fingrar masar runt lite bland diverse attiraljer och det hela resulterar i ett fint litet klädesplagg eller en sånt där litet gosedjur av oidentifierbar art eller en sån där röd liten grytvante med tomtar på. Men när det väl är din tur att pröva dina färdigheter upptäcker du dock att de där tygerna har en förmåga att veckla ut sig, kasta sig över ditt huvud och mörka ditt synfält. Tygerna är i verkligheten en svart labyrint utan ände som slukar textilgrögölingar och förgiftar deras lungor med bomull.

Så det var kanske inte en sån bra idé ändå, tänker du när du sitter där med knappnålar i röven, en tråd runt halsen och håret i symaskinen som sakta matar ditt huvud närmare ett möte mellan rött kött och vass metallsticka. Sömnad är ett arbete för den hårda eliten; yrkesmilitärer, skogshuggare och kärnkraftsfysiker. De som klarar av livsfarliga verktyg och kan hålla alla sinnen på helspänn för att förutse eventuella faror.

Att göra istället:

Gå på picknick! Packa ner en av tygbitarna (som får agera filt, tygbitar är bra skådespelare), lite gott käk och några fina vänner i en korg. Sedan ger du dig iväg för att hitta en fin plats att picknicka på. Eftersom den kalla årstiden hänger över oss bör du finna en plats inomhus, jag föreslår därför att du knackar på hos någon, som du antingen känner eller inte, och ber att få låna deras vardagsrum för lite socialisering och födointag på en tygbit. Roligast är förstås om det är någon okänd person, för då har du inte bara åtnjutit en formidabel picknick, utan också fått en ny bekantskap, men att picknicka hos en kompis kan vara minst lika trevligt...

Thea is the shit idag också!


Kommentarer
Postat av: Frida Svensson

Tips till inlägg: Överanvädning av nässpray! Leder till att näsan tappar sin förmåga att göra sig själv otät. haha.

2010-02-10 @ 13:59:54
URL: http://fridacvensson.blogg.se/
Postat av: tette (snygg och cool tjej)

det är omanligt att sy!

2010-02-10 @ 16:15:53
Postat av: Angelica

Det som inte dödar en gör en starkare! Självlärd sömmerska som talar. Okej, sömmerska var väl lite överdrivet. Jag känner igen några scenarion från texten. Typ, alla. Och sen så blir det inte så jäkla bra. Men man lär sig!

Åh, nu fick jag en idé till vad jag ska skriva om på min blogg, tack. :D

2010-02-18 @ 12:51:29
URL: http://trettiosexkommafemsaker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0