# 6 // Nässpraysmissbruk

En räddare i nöden? En kär liten vän, lika mycket kär som en nubbe på midsommarnattskvällen, när lilla Annas kjol hamnat på sniskan och nubben ger dig det självförtroende som krävs för att närma sig lilla Anna. Lika effektfull är den lilla nässprayen. När vinterförkylningen krampaktigt bajsar ner hela ditt immunförsvar är nässprayen din trogna soldat som tappert arbetar i fronten. När vinterförkylningen blir långvarig, så intar du snabbt en Gollumliknande gestalt och blir besatt av din lilla vän. Det är nässprayen som du skulle ta med dig till en öde ö. Du kan inte umgås med andra utan nässprayen, du kan inte sova utan den eller äta utan den. Ett beroende har växt fram, du blir personlighetsförändrad och terrierlikande beteenden växer fram. En börda för din omgivning! Dina snok blir lika bräcklig som ett ägg, redo att kläckas.

 

Varningstexten på flaskorna ”Om du använder Nässpray längre än tio dagar, kan du i stället skaffa dig en nästäppa som är svår att bli av med.” är alldeles för finstilt. Denna medicin innehåller nämligen ett ämne som kraftigt drar ihop blodkärlen, och tillslut blir bäsan belt ibentäbbt. Den naturliga förmåga näsan har att göra sig o-tät har försvunnit och du lever nu med en näsa som antagligen fungerar sämre än näsan of the king of pops himself (god bless his soul).

 

Att göra istället:

 

Åk utomlands och bada i saltvatten! Låt din snok få uppleva naturens renande krafter att göra din näsa fri från gegget. Du kommer uppleva en helt ny värld, och återvända som en ny människa. Du kommer kunna pussas utan att behöva ta luft mellan varje, och du kommer undvika otajmade näsblodsattacker som liknar massakern på himmelska fridens torg. Och att bada i havet är ju faktiskt aldrig fel ...


Frida Svensson

Anneli Svensson

 


Kommentarer
Postat av: The owner of The blogg

2010-02-14 @ 15:47:36
Postat av: The owner of The blogg

Tack för ett utomordentligt bra gästbloggs arbete! Ni rockar fett!

2010-02-14 @ 15:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0